Volledig scherm
© Jan Houwers

Achterhoeks Streekfestival zet Eibergen op de kaart

EIBERGEN – De tweede editie van het Achterhoeks Streekfestival is een groot succes. Zo’n 4000 bezoekers komen zondag naar het terrein rond het openluchttheater voor een bonte mix aan muziek, foodtrucks, kinderactiviteiten en stands met ambachtelijke streekproducten.

,,De bezoekers kwamen uit heel Berkelland en ook daarbuiten”, weet woordvoerder Raph Schouten. ,,We hebben dit jaar flink geflyerd op campings om het festival ook bij toeristen onder de aandacht te brengen.”

Veel gezinnen
Dat lijkt te helpen, want er zijn opvallend veel gezinnen present. Kinderen vermaken zich met ponyrijden, ijzer smeden of kanovaren, volwassenen slenteren graag rond, luisteren naar muziek en vormen rijen voor de vele eet- en drinkstands.

Mede dankzij het mooie weer blijft een groot deel van het publiek ‘hangen’ en pikt zo ook nog het afsluitende optreden van de populaire streekband Bökkers mee.
Foto Jan Houwers

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.