Volledig scherm
© Christian van der Meij

Bente (5) en Casper (10) beste ganzenhoeders van Gelselaar

GELSELAAR - Bente Reurink en Casper Vink zijn de beste ganzenhoeders van Gelselaar. Dat demonstreerden ze zondag tijdens de jaarlijkse ganzenmarkt in het dorp.

Elk jaar wordt tijdens de ganzenmarkt de verkiezing tot beste ganzenhoedster of -hoeder gehouden. Het valt niet altijd mee om daar kandidaten voor te vinden.

Toch is het de Stichting Erfgoed Gelselaar ook dit jaar weer gelukt om twee groepjes kinderen enthousiast te maken. Gekleed in passende kledij jagen de kinderen de ganzen langs het beschermde dorpsgezicht. Soms zijn ze drukker met elkaar dan met de ganzen en het valt voor de juryleden niet mee om te beslissen wie het beste is.

Uiteindelijk valt bij de jongsten de keus op de 5-jarige Bente Reurink, die haar taak zeer serieus neemt, en wordt bij de oudste groep de 10-jarige Casper Vink de winnaar. Die dat ‘wel leuk’ vindt, maar niet leuk genoeg om door te gaan met ganzen hoeden. „Ik word game-ontwerper”, zegt hij stellig.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.