Een vrachtwagen met voer van ForFarmers is aan het lossen bij een boer.
Volledig scherm
Een vrachtwagen met voer van ForFarmers is aan het lossen bij een boer. © PR

Brexit drukt resultaat van ForFarmers

LOCHEM – Veevoergigant ForFarmers heeft in de eerste helft van dit jaar last gehad van de Brexit. De verzwakking van het Britse pond heeft door de vertaalslag naar de euro het resultaat negatief beïnvloed, aldus bestuursvoorzitter Yoram Knoop bij de presentatie van de eerste halfjaarcijfers van het bedrijf na de beursgang.


Hoewel de omzet met 4,4 procent afnam tot ruim een miljard euro boekte ForFarmers een bedrijfsresultaat van ruim 46,3 miljoen euro. Het betekent een stijging van acht procent. Dat is vooral een gevolg van efficiëntere productiemethoden. Het totale volume voer dat het bedrijf afzette, nam in de eerste helft van dit jaar met bijna drie procent toe naar 4,6 miljoen ton. Vooral in Nederland, Duitsland en Belgie werd meer voer verkocht.

Groter negatief effect
Voor de tweede helft van dit jaar verwacht ForFarmers een nog groter negatief effect op het resultaat door de devaluatie van het Britse pond. Daar staat een verwachte toename van de vraag uit de rundveesector tegenover. Voor de korte termijn ziet de situatie voor de varkenssector er ook beter uit door toenemende export van varkensvlees naar China.

Hoofdlocatie van ForFarmers in Lochem.
Volledig scherm
Hoofdlocatie van ForFarmers in Lochem. © PR
Een vrachtwagen van ForFarmers onderweg naar een klant.
Volledig scherm
Een vrachtwagen van ForFarmers onderweg naar een klant. © PR
  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.