Actiestickers in 2014, toen 30 burgemeesters actie voerden in Glanerbrug.
Volledig scherm
Actiestickers in 2014, toen 30 burgemeesters actie voerden in Glanerbrug. © Frans Nikkels

CDA: Berkelland moet op de bres tegen Duitse tolheffing

BORCULO - Berkelland moet zich actiever opstellen om verzet aan te tekenen tegen de tolheffing op Duitse snelwegen. Er zijn meer en meer inwoners van Berkelland die hier hinder van ondervinden. Dat stelt de Berkellandse CDA-fractie bij monde van Gerard Hilhorst.

Hilhorst riep tijdens het uitspreken van de algemene beschouwingen tijdens de jaarlijkse begrotingsbehandeling in de gemeenteraad het Berkellandse college van B en W op om een actieve rol te spelen. Andere 'buurtgemeenten aan de grens' hebben dat eerder al gedaan, aldus het CDA. Berkelland is een grensgemeente, met de Duitse gemeente Vreden als oostelijke buur.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.