Volledig scherm
© Frans Bosscha

Helikopter brengt verkeer naar Zwarte Cross in beeld

LICHTENVOORDE - Dat het festival de Zwarte Cross veel mensen op de been brengt mag al jaren een feit worden genoemd. Deze editie reizen maar liefst 200.000 mensen af naar de Achterhoek voor een weekend feest en muziek. En daar komt flink wat verkeer bij kijken.

Om de verkeersstromen in kaart te brengen, is de Politie Gelderland met een helikopter de lucht in te gaan om de talloze auto's richting het festivalterrein in beeld te brengen. Dat levert waarschijnlijk binnenkort enkele fascinerende foto's op.

De Zwarte Cross is deze zondag bezig aan de laatste dag van het festivalweekend. Voor de eerste keer is het op alle dagen volledig uitverkocht, een record.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.