De inrichting van het museum gaat van start in twee winkelpanden. De ingebruikname van de bakkerij (links) gaat nog niet van start
Volledig scherm
De inrichting van het museum gaat van start in twee winkelpanden. De ingebruikname van de bakkerij (links) gaat nog niet van start © DG

Inrichting nieuw museum Winterswijk begonnen

WINTERSWIJK - Vijf jaar geleden sloot museum Freriks, deze zomer opent de opvolger de deuren. Het nieuwe museum is ondergebracht in drie winkels aan de Meddosestraat in het centrum van het dorp. Eigenlijk twee, want er is nog geen geld om met de inrichting van de oude bakkerij te beginnen.

Voorzitter Hans van Lith van Vereniging Het Museum, leverancier van kennis, de collectie en vrijwilligers wilde daarvoor ook geen termijn noemen. „Daar hebben we meer geld voor nodig, dat heeft daardoor een langere adem nodig.”
Hordenlopen
De voorbereiding voor de herstart van het Winterswijkse museum heeft meer tijd gekost dan was verwacht. Voorzitter Van Lith vergeleek dat proces met „hordenlopen, of het schaken op meerdere borden tegelijk.”
Bouwploeg
De inrichting van de twee winkelpanden tot museumruimte kan nu beginnen - voorzitter Tienke Brouwer van de stichting Exploitatie Museum in het Hart van Winterswijk draaide woensdagochtend met een sleutel de voordeur open, waardoor de bouwploeg met het werk kan beginnen. Daar staat vier maanden voor.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.