Volledig scherm

Lichtenvoorde door het dolle heen om zilveren medaille van BMX'er Van Gorkom

LICHTENVOORDE - Zo'n 200 man bij Café de Kruup in Lichtenvoorde zijn door het dolle heen als ze zien hoe BMX'er Jelle van Gorkom een zilveren medaille wint op de Olympische Spelen in Rio.

Vrienden en familie vierden uitbundig feest. Vader John en moeder José van Gorkom werden op de schouders genomen nadat ze op een groot scherm zagen hoe de BMX’er zijn zilveren medaille in de wacht sleepte. De apetrotse ouders gaven daarna een rondje voor het hele café.

Vrienden toverden ergens een zilveren schaal vandaan en sjouwden deze in de polonaise het hele café rond. Het nummer Freed from desire (Will Grigg on Fire) mocht niet ontbreken en werd uit volle borst meegezongen.

Bekijk hieronder hoe vrienden en familie reageren op het verlossende moment tijdens de finale van Van Gorkom:

Olympische ringen boven het café in Lichtenvoorde
Volledig scherm
Olympische ringen boven het café in Lichtenvoorde
  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.