De politie heeft in Aalten een man in zijn been geschoten.
Volledig scherm
De politie heeft in Aalten een man in zijn been geschoten. © Roland Heitink

Politie schiet doorgedraaide man in been in Aalten

AALTEN - Agenten hebben donderdagmiddag een man in zijn been geschoten op de Grote Maote in Aalten. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Agenten voelden zich genoodzaakt de man neer te schieten omdat hij hen bedreigde.

De meldkamer kreeg een melding binnen dat er een man door het lint was gegaan in de woonwijk. Hij zou daarbij een vrouw met een mes hebben bedreigd.

Pepperspray
Op het moment dat agenten de man benaderden, bedreigde hij de politiemannen. Hij zou het mes naar de agenten hebben gegooid. Eerst werd geprobeerd de man met pepperspray op afstand te houden. Toen dat niet werkte schoot een agent de man in zijn been. Nadat de man was neergeschoten, kon hij overmeesterd worden.

De politie is bezig met een onderzoek bij een woning in de straat.

Volledig scherm
© News United
Volledig scherm
© ANP
  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.