Volledig scherm
© DG

Ramkraak met gestolen tractor bij bank in Borken

BORKEN - Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag een 700 kilo zware geldautomaat van een bank in het Duitse Borken meegenomen. Dat meldt de Duitse politie.

Rond 02:20 uur reed een van de overvallers met een gestolen tractor achteruit tegen de ingang van het filiaal aan de Bocholter Strasse en vernielde daardoor de glazen pui.

Geldautomaat
Vervolgens werd met behulp van een sleepkabel de zware geldautomaat naar buiten getrokken. De overvallers laadden de geldautomaat in een busje en vluchtten vervolgens over de Bocholter Strasse richting Borken.

Verdachte geluiden
Een getuige die op weg was naar huis, hoorde op dat moment verdachte geluiden bij het bankfiliaal. Hij zag daar vier donker geklede personen met bivakmutsen op die waren gewapend met honkbalknuppels. De getuige sprak de mannen aan, waarop die meteen een dreigende houding aannamen, zo meldt de politie. Daarop vluchtte de getuige en waarschuwde de politie.

De politie startte een zoekactie. Vooralsnog is er niemand aangehouden. Aan het bankgebouw is een schade ontstaan van ongeveer 50.000 euro, zo meldt de politie.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.