De donderdagmiddag in gebruik genomen rotonde.
Volledig scherm
De donderdagmiddag in gebruik genomen rotonde. © Peter Zandee

Rotonde N315-Nettelhorsterweg bij Borculo in gebruik genomen

BORCULO - De rotonde in de N315 met aansluiting op de Nettelhorsterweg / N825 naar Lochem bij Borculo is donderdagmiddag in gebruik genomen.

De afgelopen weken maakte verkeer over de provinciale N315/Hekweg tussen Neede en Borculo gebruik van een bypass. De kruising kon daardoor worden gesloopt en gereconstrueerd tot rotonde.

Gevaarlijke situaties
Toename van het verkeer over de twee provinciale wegen leidde tot oponthoud en gevaarlijke situaties. Het afgelopen jaar werd al de rotonde even verderop bij de ingang van Borculo (Needseweg) verlegd en werd de kruising met de Ruurloseweg aan de westkant van Borculo omgevormd tot rotonde.

Uitvoerende wegenbouwer was bij de nieuwe rotonde het Vordense wegenbouwbedrijf Dostal.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.