Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Site ziekenhuis SKB in Winterswijk nu wel veilig

WINTERSWIJK - De website van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk is nu wel beveiligd. De Women in Cyber Securtity (WICS) typeerde vorige week de site van het SKB als één van de onveiligste van het land.

"Onmiddellijk off line halen", was het advies. WICS meende dat het ziekenhuis door de slechte beveiliging een groot risico had op diefstal van vertrouwelijke informatie. SKB bestreed dat. Patiëntendossiers staan volgens het ziekenhuis niet op dezelfde server als de site.

Via de website konden ook geen vertrouwelijke gegeven worden verstuurd of geraadpleegd. Maar nu is de verbinding met de site beveiligd. Dat is te herkennen aan een (grone) slotje in het webadres, dat nu ook begint met 'https'.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.