Volledig scherm
© Ivo Kruger

Technologiebedrijf Nedap en universiteiten blijven talent samen opleiden

GROENLO - Technologiebedrijf Nedap gaat in samenwerking met de Universiteit Twente (UT) en ​TU Eindhoven (TUe) door met het zelf opleiden van bètatalent. Dinsdag is de tweede lichting ‘Nedap University’ gestart. Technische academici worden daarbij opgeleid tot software developer.

Het Groenlose technologiebedrijf speelt in op de markt waarin het aantal bètastudenten weliswaar groeit, maart het aanbod van technisch talent dat de universiteiten verlaat onvoldoende blijft voor het bedrijfsleven. Nedap begon vorig jaar een pilot om zelf, in intensieve samenwerking met twee technische universiteiten, bètatalent op te leiden. De deelnemers treden meteen in dienst van Nedap. Vanaf dag 1 ontvangen zij een salaris en krijgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma aangeboden.

Theorie en praktijk
In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en professionals van Nedap dit talent op tot volwaardig software developer. Het programma bestaat uit theoretische modules van TUe en UT, zoals User Experience (UX), theorie over software systemen, netwerken en thema’s als big data en privacy. Dit theoretisch fundament wordt aangevuld met praktijkmodules, gegeven door tech experts van Nedap en de praktijkervaring die ze opdoen in hun baan als developer.

Naast theorie en praktijk rust Nedap de deelnemers uit met tools om als professional te slagen in het bedrijfsleven. „Deze trend is ook binnen Nedap duidelijk zichtbaar. De impact die wij willen maken met onze producten gaat steeds vaker gepaard met behoefte aan en daarmee ontwikkeling van hoogwaardige en robuuste software. De invloed en inbreng van een developer hierin is essentieel”, aldus Guus Droppers, directeur Nedap Healthcare en initiatiefnemer van Nedap University.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.