Beeld van het Noaber18-depot in Hupsel, tussen de oude en nieuwe N18.
Volledig scherm
Beeld van het Noaber18-depot in Hupsel, tussen de oude en nieuwe N18. © Peter Zandee

Video | Piloot Martin Grevers uit Eibergen volgt werk aan N18 vanuit de lucht

EIBERGEN - Piloot Martin Grevers bekijkt met plezier vanuit de lucht waar hij in het veld eigenlijk niet blij mee is: het werk aan het toekomstige traject van de N18. De route tussen Enschede en Groenlo.

Thuis aan de Munsterdijk tussen Eibergen en Rietmolen krijgt hij de nieuwe N18 op slechts 50 meter afstand bijna door de achtertuin. En daar is hij niet echt blij mee. Maar zijn vliegpassie zorgt ervoor dat hij er toch een positieve draai aan geeft: door alleen en af en toe met een passagier de vorderingen van Noaber18 vanuit de lucht te volgen.

In TC Tubantia van zaterdag een uitgebreid verhaal over de Eibergse piloot en zijn interesse voor de nieuwe weg. Verslaggever Peter Zandee vloog mee en filmde wat hij zag langs het trace van Groenlo tot Rietmolen.

De Eibergse piloot vliegt met een toestel vanaf het vliegveld Stadtlohn-Vreden in de buurtschap Wenningfeld, net over de grens bij Winterswijk-Huppel. Het moment waarop gevlogen kan worden hangt mede af van het weer, de tijd en de beschikbaarheid van het ultralighttoestel.

Per vlucht kan één passagier mee. Nadere info en opgave: info@martingrevers.nl of tel. 06 - 51440729

Hier de video-impressie van het stuk trace van Groenlo tot Rietmolen.

Martin Grevers achter de stuurknuppel van het ultralightvliegtuigje waarmee hij over de N18 vliegt.
Volledig scherm
Martin Grevers achter de stuurknuppel van het ultralightvliegtuigje waarmee hij over de N18 vliegt. © Annina Romita
  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.