De vloggende bakker Twan Stroet uit Neede.
Volledig scherm
De vloggende bakker Twan Stroet uit Neede. © Facebook

Video | Vloggende bakkerszoon scoort als überpositivo op Facebook

BELTRUM/ NEEDE - Achterhoekers moeten trotser zijn op hun regio. „We zijn veel te stil en te rustig in de Achterhoek, het is hier mooi, man!" Dat vindt de vloggende bakker Twan Stroet (24) uit Neede. Hij plaatst regelmatig video's op Facebook over zijn werk bij Bakkerij Stroet.

Daarin gaat het ook over zijn liefde voor de Achterhoek.

Eén van zijn video's werd opgepikt door Dumpert en zijn nieuwste video wordt massaal gedeeld en geliket. „Alles wat mij te binnen schiet zeg ik, er is geen plan.” Het succes van zijn video's? „Het is kort en krachtig en nooit bedacht. Het is geen typetje, ik ben echt altijd goed t pas' en wil eens wat anders laten zien dan alle negativiteit."

'Mooi man!'
De bakkerszoon uit Neede wil de vrolijkheid delen, maar er zit wel degelijk een boodschap onder die lach. „Je moet een beetje 'schik' in het leven hebben. Je moet het ervan nemen. Het negatieve omdraaien naar het positieve, dat is toch mooi, man?"

Uit het hele land krijgt hij reacties. „Een week nadat één van de video's op Dumpert kwam, kreeg ik aanvragen om brood te bezorgen in Arnhem en Nijmegen. Blijkbaar werkt het ook goed als reclame voor de bakkerij."

Achterhoek
In zijn laatste video haalt hij het verschil aan tussen 'stadsen' en Achterhoekers. „Ik heb in Wageningen gestudeerd en een jaar dichtbij Enschede gewoond. Maar mensen kennen je naam niet. Dat zijn ze in de stad niet gewend. Het mooie aan de Achterhoek is dat je met iedereen een praatje kan maken. Ik ga hier niet weg. Ik hoop dat het promotie is voor de Achterhoek, het is super hier!"

Nieuwe Enzo Knol?
Is er met de filmpjes van Stroet een nieuwe vlogger geboren? „Nee, ik ben niet de nieuwe Enzo Knol, ben je gek! Ik vind het leuk om de lol in ons bedrijf te laten zien. En die onzin wordt nog bekeken ook”, vertelt hij lachend. Een wekelijkse rubriek of een vaste uploaddag komt er dan ook niet. „Ik werk ook in de nachturen. De ene keer zit er een week tussen, de andere keer drie weken."

Beklijk de video's van de vloggende bakker hieronder:

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.