De blik vanaf het Weurden naar het centrum van Winterswijk. Archieffoto Theo Kock
Volledig scherm
De blik vanaf het Weurden naar het centrum van Winterswijk. Archieffoto Theo Kock

Winterswijk wil leegstaande panden kopen rond 'Duitse ingang' centrum

WINTERSWIJK - Winterswijk wil de leegstaande panden van de voormalige winkels Expert Te Winkel en Aldi aan het Weurden kopen. Daarmee moet verloedering van de 'Duitse ingang' van het winkelcentrum worden voorkomen.

De opzet is de panden te slopen en het gebied te herontwikkelen, in samenspraak met winkeliers, omwonenden, investeerders en andere betrokkenen. Daardoor moet het Weurden weer een aantrekkelijke aanloopstraat worden richting het centrum van Winterswijk.

Experiment
'Aanloopstraat Weurden' is één van de onderdelen van het experiment van de stedelijke herontwikkeling; leegstaande panden maken plaats voor groen en water, drie tot vier cultuurhistorische gebouwen worden opgeknapt en zeshonderd extra parkeerplaatsen worden aangelegd.

  1. Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    Rekken reageert rustig op tijdelijke opvang verslaafden bij tbs-kliniek

    REKKEN - Het maakt nogal verschil. 30 verslaafden die hun leven weer op de rails willen krijgen, zijn geen ontheemde 750 vreemdelingen. Een informatieavond van de gemeente Berkelland bij het Johannes Wierhuis van Tactus Verslavingszorg, over tijdelijk gebruik van bijgebouwen bij de ex-tbs-kliniek, verloopt zonder dat de vlam in de pan slaat. Tactus pakt het dan ook tactischer aan dan destijds het COA, zou je kunnen concluderen.