Volledig scherm
Het oude stadhuis van Almelo staat inmiddels 1,5 jaar leeg © Lenneke Lingmont

Advocaten stoeien over oude stadhuis Almelo

ALMELO - Advocaten van de gemeente Almelo en ondernemer Ben Lenferink gaan begin volgende week met elkaar in gesprek. Dat gebeurt op verzoek van Lenferink. De investeerder zal in dat onderhoud eisen dat de gemeente alsnog met hem in zee gaat, zodat hij zijn plannen voor het oude stadhuis kan uitvoeren.

Op advies van justitie, dat onderzoek doet naar de handel en wandel van Lenferink, heeft Almelo gebroken met de zakenman uit Geesteren, die fortuin heeft gemaakt met autohandel. Volgens Lenferinks advocaat Jeroen Reiziger is er niettemin sprake van een rechtsgeldige overeenkomst. "Alles is uitonderhandeld. Er is een contract opgesteld dat uit tien A4'tjes bestaat. Alleen de handtekening ontbreekt. Maar mondelinge afspraken gelden ook. We zullen de gemeente vragen haar afspraken na te komen, zodat mijn cliënt het gebouw kan afnemen", aldus de raadsman.

Voet bij stuk
Wethouder Irene ten Seldam (CDA) heeft recent laten weten dat de gemeente voet bij stuk houdt. Volgens de advocaat van Lenferink resten zijn cliënt dan drie mogelijkheden: naar de rechter stappen om levering af te dwingen, een schadeclaim bij de gemeente indienen of er zich bij neerleggen. "De kans is vrij groot dat het dan procederen wordt."

Almelo e.o.