Volledig scherm
© Bert Kamp

Almeloër (23) verdacht van poging doodslag Marno Bosch

ALMELO - De 23-jarige Almeloër die zaterdagavond is aangehouden in verband met de dood van ON-speler Marno Bosch (22) wordt verdacht van poging tot doodslag.

Dat zegt woordvoerster Chantal Westerhoff van de politie. Of die verdenking kan blijven staan blijkt later deze week. Maandag wordt namelijk sectie verricht op het lichaam van Bosch.

Club
Daaruit moet blijken wat de oorzaak van zijn overlijden is. De verdachte, eveneens lid van ON, zit nog steeds vast.De politie gaat er vanuit dat Marno Bosch zaterdagavond op het terrein van zijn voetbalclub Oranje Nassau in Almelo een klap heeft gehad. Of die klap van leidde tot zijn overlijden is nog niet duidelijk.

Te veel gedronken
De jonge Almeloër overleed zaterdag, nadat hij met teamgenoten voetbal had gekeken. Volgens bronnen uit de omgeving van Bosch had hij daarbij flink gedronken en was hij behoorlijk aangeschoten. Toen teamgenoten duidelijk maakten dat hij te veel had gedronken en naar huis moest gaat sloeg de sfeer om. Daarbij kreeg Bosch een klap. Buiten het terrein van de voetbalclub zakte hij in elkaar, waarna in het ziekenhuis zijn dood werd vastgesteld.

Almelo e.o.