Volledig scherm
© Thinkstock

'Bouwen op kleinere kavels in Bornerbroek toegestaan'

BORNERBROEK - Voor een herverkaveling van het oostelijk deel van de wijk Maatkampslanden in Bornerbroek hebben B en W het unanieme fiat van de gemeenteraad gekregen. Volgens B en W is er ook na de herverkaveling sprake van ruime opzet met kavels van 380 tot 650 vierkante meter. Bezwaren van buurtbewoners tegen het bouwen op kleinere kavels werd van de hand gewezen.

Het bestemmingsplan werd in 2006 vastgesteld en behelsde de bouw van 35 woningen, onder andere voor de huishoudens die moesten wijken voor de aanleg van het XL Businesspark ten noorden van de woonwijk. Voor deze huishoudens werden zes grote kavels gereserveerd, maar niet één huishouden maakt hier gebruik van.

Verdichting
Ook nadat de reservering er was afgehaald bleek er geen belangstelling voor de kavels. Daarop besloot het college van zes kavels tien te maken. Maar bewoners van de Maatkampslanden maakten bezwaar tegen deze verdichting. Volgens de bezwaarmakers zou daardoor onder andere de verkeersdruk in de wijk aanzienlijk toenemen en het landelijk profiel van de woonkavels verdwijnen door het verleggen van de bouwgrens. Het Almelose college legt de bezwaren nu naast zich neer.

Almelo e.o.