Volledig scherm

Flitspaal in Almelo levert staat ruim 1 miljoen euro op

ALMELO - De flitspaal aan de Wierdensestraat in Almelo heeft de staat in 2015 meer dan een miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws van het Centraal Justitieel Incassobureau heeft ontvangen.

De paal aan de Wierdensestraat legde vorig jaar in totaal 17447 mensen op de gevoelige plaat; dat betekent dat er gemiddeld iedere 30 minuten iemand een flitsboete kreeg. Volgens RTL was de hoogte van een boete landelijk gemiddeld 60 euro, wat de totale opbrengsten van de Almelose flitspaal op 1.046.820 euro zou brengen.

3,5 miljoen boetes
RTL bracht de cijfers van 599 flitspalen in heel Nederland in kaart. Die hebben in 2015 samen ruim 3,5 miljoen boetes voor overtredingen van snelheid en rood licht bij elkaar gekiekt. De paal op de Maasboulevard in Rotterdam is de absolute koploper. Met 71.289 boetes - gemiddeld 8 per uur - is de flitspaal goed voor miljoenen euro’s aan bonnen.

Snelheidsovertreders
In deze regio werden acht flitspalen in kaart gebracht; drie in Enschede, drie in Almelo, een in Hengelo en een in Wierden. Het kastje aan de Wierdensestraat ving daarvan de meeste snelheidsovertreders op beeld.

De bewuste flitspaal in Almelo

Volledig scherm
Een vorm van een digitale flitspaal. © ANP

Almelo e.o.