Volledig scherm

Inbrekers doen zich voor als ambtenaren van gemeente Almelo

ALMELO - De politie Oost-Nederland waarschuwt om alert te zijn op babbeltrucs. De afgelopen dagen was het in Hengelo, Nijverdal en Almelo raak.

In Almelo kwamen maandag twee mannen aan de deur bij een 87-jarige vrouw. Zij gaven aan dat ze van de gemeente waren en beweerden te controleren of het water van de riolering wel goed doorliep. Toen de mannen verdwenen waren bleken diverse sieraden gestolen.

De politie waarschuwt niet zomaar iedereen binnen te laten. ‘Medewerkers van bijvoorbeeld een bank, een verzekeringsmaatschappij en zelfs thuiszorg komen nooit onaangekondigd aan de deur.’

  1. Naar Almelo in De Blauwe Engel: ‘Deze trein is een fenomeen'
    Play

    Naar Almelo in De Blauwe Engel: ‘Deze trein is een fenomeen'

    ZWOLLE/ALMELO – De historische trein De Blauwe Engel tufte dinsdag van het Spoorwegmuseum in Utrecht naar Almelo. Daar doet de antieke trein de komende weken dienst als decorstuk in de musical Het Verzet Kraakt. Aan boord zaten onder meer acteurs, het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten, Peter Paul de Winter (Spoorwegmuseum), Susi Zijderveld (NS) en producent Gerard Cornelisse van de musical. Onze verslaggever Jadrike Boels reisde een stukje mee.

Almelo e.o.