Volledig scherm
Agnes Hanselaar (met schilderskwast) en Tessa Donker (met schaar) voor hun nieuwe winkel. © Lenneke Lingmont

‘Kunst’ van Tessa en Agnes onder één dak in Almelo

ALMELO - Voor de buitenwacht is het misschien een vreemde combinatie: een kapsalon annex beautysalon én kunstatelier. „Maar dat gaat prima samen”, verzekeren Tessa Donker en Agnes Hanselaar. „We zijn allebei creatief.”

Tessa Donker is eigenaar van kapsalon Tres Tess aan de Tulpenstraat. Agnes Hanselaar is account manager bij een koeriersbedrijf én klant van Tessa. In haar vrije tijd schildert Agnes. Ze had nog nooit geëxposeerd. Onlangs heeft ze haar eerste expositie gehad, bij speeltuin Het Nieuwland. Dat gebeurde nadat Tessa haar daartoe het laatste zetje had gegeven. „Hoewel ze het zelf niet zo leuk vindt als ik dat zeg”, lacht Agnes terwijl ze Tessa bij de schouder pakt.

Het volgende zetje kwam eveneens van Tessa. De kapsalon verhuist van de Tulpenstraat naar het Wethouder Van Dronkelaarplein. Waarom kom je met je atelier niet bij mij in als de kapsalon verhuist uit de Tulpenstraat? Vroeg de kapster de kunstenaar. De kunstenaar zei ja. Dit weekend is de opening van Tres Tess aan het Wethouder Van Dronkelaarplein. De een is creatief met schaar de ander doet eigenlijk hetzelfde met het penseel. Overeenkomsten genoeg dus bij Tessa Donker en Agnes Hanselaar.

Almelo e.o.