Volledig scherm
Impressie Ronald A. Westerhuis Nationaal Monument MH17

Overijsselse kunstenaar ontwerpt monument voor MH17

ALMELO - De Overijsselse kunstenaar Ronald Westerhuis heeft de opdracht gekregen voor het Nationaal Monument ter nagedachtenis van de vliegramp met vlucht MH17.

Het ontwerp van Westerhuis, die zijn carrière als kunstenaar ooit begon in Almelo en zeven jaar in Twente woonde, kreeg deze week de voorkeur van de nabestaanden. Zij konden kiezen uit vijf ontwerpen.

Het ontwerp van Westerhuis, een stalen wand van zes meter hoog met daarin een oog, kreeg veruit de meeste stemmen. De komende tijd wordt gekeken naar de financiering van het kunstwerk dat in het Herinneringsbos in Vijfhuizen moet komen. Westerhuis heeft "honderd procent vertrouwen" dat hij aan de slag kan.

  1. Naar Almelo in De Blauwe Engel: ‘Deze trein is een fenomeen'
    Play

    Naar Almelo in De Blauwe Engel: ‘Deze trein is een fenomeen'

    ZWOLLE/ALMELO – De historische trein De Blauwe Engel tufte dinsdag van het Spoorwegmuseum in Utrecht naar Almelo. Daar doet de antieke trein de komende weken dienst als decorstuk in de musical Het Verzet Kraakt. Aan boord zaten onder meer acteurs, het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten, Peter Paul de Winter (Spoorwegmuseum), Susi Zijderveld (NS) en producent Gerard Cornelisse van de musical. Onze verslaggever Jadrike Boels reisde een stukje mee.

Almelo e.o.