Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Taakstraf voor man uit Almelo na 'strafexpeditie' in Enschede

ALMELO - De rechtbank heeft Michel H. (25) uit Almelo een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van veertien dagen opgelegd voor mishandeling van zijn toenmalige vriendin, openlijke geweldpleging en bedreiging. Ook moet hij een schadevergoeding van in totaal 2.250 euro betalen aan Leroy K. uit Enschede en zijn vader en moeder.


H. stond voor twee zaken tegenover rechter Hendriks. Op 27 mei van dit jaar mishandelde hij zijn toenmalige vriendin Lindsey B. Ze hadden ruzie over de ex van Lindsey, Leroy, met wie ze, net als met Michel, een kind heeft. Tijdens die ruzie duwde H. zijn vriendin hard over de kinderbox. Het leverde hem destijds al een contactverbod op, dat hij op 19 juli schond. In Enschede reed H. langs het huis van Leroy’s ouders, waar hij de auto van Lindsey zag staan.

Doodsbang
Op de terugweg naar Almelo knapte er wat bij H., zo werd in de rechtbank duidelijk. Hij trommelde drie vrienden op en samen reden ze naar Enschede, waar ze met grof geweld op ramen, deuren en wanden van het huis en het schuurtje in de achtertuin sloegen. Daar waren op dat moment de kinderen van Lindsey, en Leroy en zijn ouders aanwezig. „Zij zijn doodsbang geweest, Leroy en zijn ouders zijn meermaals bij een psycholoog geweest”, stelde rechter Hendriks. „En daar was u hoofdverantwoordelijk voor, want u heeft die strafexpeditie op touw gezet.”

Gezondheid kind op het spel
H. gaf toe dat het uit de hand gelopen is en betuigde spijt. Officier van justitie Smink nam het H. kwalijk dat hij de ‘gezondheid en het psychisch welzijn van zijn kind op het spel’ zette en eiste 80 uur taakstraf en een maand voorwaardelijk. De rechter zwakte dat wat af, omdat H. voor het voorval in Enschede al 15 dagen vast heeft gezeten. Wel wil hij dat H. middels een training aan zijn gedrag werkt.

Almelo e.o.