Volledig scherm

Taakstraffen voor rooftocht door centrum van Almelo

ALMELO - Ze stalen in 2014 voor ruim 2500 euro bij Kruidvat, Coolcat, Big Bazar en de Hema in Almelo. Rianka B. en Pascal C. uit Venray moeten een werkstraf van respectievelijk 50 en 100 uur uitvoeren voor de rooftocht. Dat bepaalde politierechter Berg donderdagmiddag in de rechtbank van Almelo.

De twee werden, samen met twee andere vrouwen, vastgelegd op camera’s in verschillende Almelose winkels. Nadat een getuige het kenteken van de auto opschreef, werd het viertal aangehouden door de politie. In de kofferbak werd voor ruim 2500 euro aan gestolen goederen gevonden in geprepareerde tassen. Ook trof de politie een lijstje met adressen van winkels in Almelo aan.

Omdat C. bezig is met een hulptraject tegen zijn psychische problemen, wilde Berg hem niet opsluiten in de gevangenis. Ook omdat het al een lange tijd geleden is gebeurd, vond hij een werkstraf van 100 uur op zijn plaats.
B. kreeg de helft van de straf, omdat niet bewezen is dat zij wat gestolen heeft. Zij reed in de auto en wist wel van de plannen af.

Almelo e.o.