Tennisleraar Annemiek van Zuilekom
Volledig scherm
Tennisleraar Annemiek van Zuilekom © Rikkert Harink

Tennis weg uit sporthal bij het zwembad in Almelo

ALMELO - Na decennia moeten tennissers in Het Sportpark op zoek naar een andere locatie voor hun les. Leraar Annemiek van Zuilekom is bang dat particulier wintertennis in Almelo hierdoor verloren gaat.

Van de twee indoor tennisgelegenheden in Almelo verdwijnt er één. De gemeente heeft besloten dat er met ingang van het komende sportseizoen niet meer getennist kan worden in Het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde. De sluiting is onderdeel van de bezuinigingen op maatschappelijk vastgoed. De hal werd voornamelijk gebruikt door leden van Luctor et Emergo, die daar les kregen van Patrick Visser en Annemiek van Zuilekom. Zij moeten naar een andere locatie.

Veenelanden
Dat wordt waarschijnlijk tennishal Veenelanden. De hal, waar naast particulieren ook leden van de club ATV Veenhorst tennissen, is door de gemeente aangewezen als alternatief voor de leden van Luctor et Emergo. Om tennis voor de jeugd in Almelo te behouden, krijgen de leden voorrang op particulieren om hun les in de Veenelanden voort te zetten.

Einde
Volgens tennisleraar Annemiek van Zuilekom is deze oplossing het einde van particulier wintertennis in Almelo. „Als wij met onze vijftig lesuren per week naar de Veenelanden gaan, moeten alle particulieren eruit. Ik voel me ontzettend voor het blok gezet.” Van Zuilekom heeft het gevoel dat tennis nooit een eerlijke kans aan de Sluiskade heeft gekregen. „Een aantal jaar geleden was ineens de horecagelegenheid gesloten tijdens tennislessen. Twee jaar geleden werd door Het Sportbedrijf al een brief aan particuliere tennissers gestuurd met de vraag of ze ergens anders wilden gaan tennissen. En als klap op de vuurpijl kwam er naast de tennisbaan ineens een speedsoccerveld, waardoor het geven van tennislessen bijna onmogelijk is gemaakt.”

Vergrijzende markt
Erik Busscher, directeur van Het Sportbedrijf, herkent zich niet in de uitspraken van Van Zuilekom. „Wij zijn in gesprek geweest met de gemeente en Luctor et Emergo. Van Zuilekom was geen gesprekspartner, zij is een particuliere tennisleraar. De cijfers laten zien dat het aantal tennissers afneemt. Het is een vergrijzende markt en tegenwoordig kan er veel langer buiten gespeeld worden. Hierdoor staat de hal lang leeg, dat kost geld. Nu willen we andere sporten een kans geven.”

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Almelo e.o.