Volledig scherm
© Thinkstock

Titus Brandsmahof Almelo heeft zorg weer op orde

ALMELO - De zorg in het woonzorgcentrum Titus Brandsmahof voldoet op nagenoeg alle punten weer aan de eisen. Dat is de conclusie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), die de instelling in februari van dit jaar na een controle nog op 27 van de 41 normen een onvoldoende gaf.

De zorg was er dusdanig onder de maat dat de gezondheid van bewoners gevaar liep: werkafspraken werden niet nageleefd, de woonomgeving was onvoldoende veilig en het proces van medicatietoediening en -distributie was niet conform de regels.

Verbeteringen
Het Titus Brandsmahof moest van het IGZ verbeteringen doorvoeren, of hier ook daadwerkelijk gehoor aan is gegeven werd in mei van dit jaar getest. In het zogeheten hertoetsbezoek schrijft het IGZ dat er hard gewerkt is om de zorg te verbeteren. Hoewel er op 6 van de 28 getoetste punten nog een verbeterslag is te maken, is de inspectie te spreken over de veranderingen.

Het Titus Brandsmahof ligt in de wijk Ossenkoppelerhoek en heeft zes woningen voor in totaal 36 cliënten; mensen met dementie en/of lichamelijke beperkingen. Verder zijn er 30 appartementen voor cliënten met een lagere zorgbehoefte en 37 appartementen voor bewoners die gebruik maken van thuiszorg.

Almelo e.o.