Volledig scherm
© Almelo

TMZ bouwt na bouwvak in Weggeler

ALMELO - Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) verwacht in augustus, na de bouwvak, te beginnen met de bouw van een woonzorgcentrum in het Weggeler. De grondoverdracht met de gemeente gaat ergens in de komende weken plaatsvinden en daarna kan TMZ de bouwvergunning aanvragen.

In het Weggeler, naast de plek waar Almelo Nouveau ontwikkeld wordt, gaat TMZ een woonzorgcentrum bouwen van vier bouwlagen. Er komen 26 2-kamerappartementen voor mensen met een lichamelijke beperking en 52 1-kamerappartementen voor mensen met dementie. Op de beganegrond komen verschillende voorzieningen voor mensen uit de wijk.

In het woonzorgcentrum in het Weggeler is plaats voor nieuwe bewoners, maar het is ook de bedoeling dat mensen uit het Meulenbelt verhuizen naar Weggeler, zegt bestuursvoorzitter Peter Weda van TMZ. „In het Meulenbelt zijn nog veel kamers met twee bedden. Het is de bedoeling dat ook daar in de toekomst elke bewoner een eigen kamer krijgt. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten er 120 mensen verhuizen.”

Almelo e.o.