Volledig scherm
Ellen van Enst en Machteld Paassen rennen eind dit jaar de beroemde New York Marathon voor stichting Cliniclowns. Maar eerst is het tijd voor de sponsorloop bij St. Alphonsus in Mariaparochie

Van Mariaparochie tot New York voor clowns

ALMELO - Ellen van Enst en Machteld Paassen uit Almelo vertrekken in november naar Amerika om daar de marathon van New York te lopen. Dit doen ze niet voor zichzelf, maar om geld in te zamelen voor stichting Cliniclowns.

De teller staat inmiddels op ruim 15.000 euro aan sponsorgeld. Veel, maar nog lang niet genoeg als het aan de dames ligt. Daarom houden zij vrijdag 15 juli een sponsorloop in samenwerking met basisschool St. Alphonsus in Mariaparochie. Doordat de helft van de opbrengst ten goede komt aan de cliniclowns en de andere helft wordt gebruikt voor de herinrichting van het schoolplein, ontstaat er een klassieke win-winsituatie.

„Een mooie symbolische combinatie: zowel het zieke als het gezonde kind kan er uiteindelijk van genieten”, aldus Van Enst en Paassen. „Wij hopen dan ook dat we met alle leerlingen een fantastisch bedrag bij elkaar mogen lopen.” Om de kinderen aan te moedigen is Cliniclowns-mascotte Toet aanwezig. Albert Heijn Binnenhof Schelfhorst zorgt ervoor dat de deelnemers genoeg te eten en te drinken hebben.

Meer over dit evenement is te vinden op: www.loopvoorcliniclowns.nl/ nym-2016/profiel/let-them-run_/ of facebook.com/let-them-run.

Almelo e.o.