De brandweer probeert het huis binnen te komen
Volledig scherm
De brandweer probeert het huis binnen te komen © GinoPress

Waterleiding van stel op huwelijksreis knapt; waterval van de trap

ALMELO - Het zal je maar gebeuren. Terwijl je op vakantie aan een cocktail zit, krijg je een telefoontje dat je huis één grote waterval is. Het overkwam een stel uit Almelo in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ze waren nota bene op huwelijksreis.

Wat was er aan de hand? De brandweer werd vrijdagavond laat opgeroepen opgeroepen voor melding van wateroverlast aan de Heringastate in Almelo.

In woning gingen de rookmelders af en waren de ramen in de woning beslagen. De brandweer verschafte zichzelf toegang tot de woning. Er bleek in de woning op de bovenverdieping een waterleiding te zijn geknapt.

Het water liep vervolgens als een waterval via de trap naar beneden. De brandweer heeft de waterleiding en de stroom in de woning afgesloten. De woning liep veel waterschade op. De bewoners van de woning waren op het moment niet thuis zij zijn op huwelijksreis naar Tunesië. Over de oorzaak valt nog niet te zeggen.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Almelo e.o.