Volledig scherm
Joost Luiten © AFP

Luiten zakt terug naar 54ste plaats

Joost Luiten is bij het Shenzhen International in China teruggevallen naar de 54ste plaats. De Nederlander werkte in de tweede ronde slechts zes holes af, waarna de wedstrijd vanwege de slechte weersomstandigheden werd stilgelegd.

Luiten moet morgen al vroeg de baan op om zijn tweede ronde af te maken. Ook gisteren zorgden regen en wind er al voor dat niet alle spelers hun eerste ronde konden voltooien.

Luiten stond na de eerste ronde nog 32ste. Na vrijdag is hij gedeeld 54ste, met acht slagen achterstand op de voorlopige leider Bernd Wiesberger uit Oostenrijk. Luiten noteerde vandaag op zijn zes holes vijf keer par en een keer een bogey.

  1. Euro Hockey League weer naar Rotterdam

    Euro Hockey League weer naar Rotterdam

    De beste hockeyclubs van Europa komen volgend jaar in het paasweekeinde weer naar Rotterdam. Op het complex van HC Rotterdam aan de Hazelaarweg worden tussen vrijdag 30 maart en maandag 2 april de achtste- en kwartfinales van de Euro Hockey League gespeeld. Rotterdam was al vier keer eerder gastheer van het belangrijkste Europese bekertoernooi voor clubs. In 2008 en 2009 werd de finaleronde van de EHL in Rotterdam gespeeld, in 2010 en 2012 de achtste- en kwartfinales. Dat gebeurt in de komende vijf jaar weer drie keer, spraken Rotterdam en de organisatie van het toernooi af. HC Rotterdam en Kampong weten zich met nog tien andere clubs al verzekerd van deelname aan de dubbele knock-outronde in Rotterdam. Bloemendaal kan in oktober bij de eerste fase in Barcelona ook een plekje in de achtste finales bemachtigen. In de editie van afgelopen seizoen verloor Oranje-Rood in de finale van de Duitse club Rot-Weiss Köln (2-3).