1. Blog | Een rek vol rokjes maakt nog geen lente

  Blog | Een rek vol rokjes maakt nog geen lente

  Jaren geleden zag ik in Enschede op een mooie, zonnige dag dat mannen van de groenploeg bezig waren om alle bloembakken leeg te halen. Dat was merkwaardig, want de tulpen die er in stonden begonnen net een beetje te kleuren. Toen ik vroeg naar de reden keken ze gegeneerd naar de grond. “Staat op de planning”, mompelden ze. Tien telefoontjes later kreeg ik de bevestiging. Volgens de planning waren de gemeentelijke tulpen in week 15 uitgebloeid. Dat de winter zich vergiste door erg lang in het land te blijven, waardoor de tulpen laat waren met bloeien, dat was jammer. In week 15 moesten ze weg, een weekje wachten kon niet want dan stond er weer ander werk op de planning.
 2. Blog | Nobelprijs voor de helden van het gezond verstand

  Blog | Nobelprijs voor de helden van het gezond verstand

  Het zijn mijn nieuwe helden: Oliver Hart en Bengt Holmstrom. Twee professoren die maandag de Nobelprijs voor de Economie wonnen omdat ze wetenschappelijk wisten te onderbouwen wat u en ik al jaren aanvoelen. Namelijk dat het credo “meten=weten” veel te vaak tot ongelukken leidt en dat je regels niet in beton moet gieten. Ze zijn de pleitbezorgers van het gezond verstand en de eigen verantwoordelijkheid. Het werd hoog tijd dat daar eens een stevige prijs voor werd uitgereikt.
 1. Blog | Wel begrip voor de homo-hater, niet voor de bange moeder

  Blog | Wel begrip voor de homo-hater, niet voor de bange moeder

  Zaterdagmorgen op onze voorpagina. Twee citaten. Directeur Vluchtelingenwerk Oost-Nederland Jan van der Werff: “De mensen die gevlucht zijn, staan dichterbij mij dan de mensen die zich bedreigd voelen door vluchtelingen.” Daarboven burgemeester Onno van Veldhuijzen: “Dit maakt me verdrietig. We moeten weer op een fatsoenlijke manier met elkaar in gesprek zien te komen. Met elkaar praten is toch het begin van onze rechtsstaat.”
 2. Trots op Bob de Bouwer

  Trots op Bob de Bouwer

  Als u de komende tijd nog eens over de Zuiderval rijdt, langs de nieuwe Van der Valk, kijk dan even naar boven. Die kozijnen, die zijn gesteld door mijn aanstaande schoonzoon, Bob. Mooi wark! En komt u nog wel eens in de Onze Lieve Vrouwekerk in Hengelo? Die prachtige gewelven zijn nog gemetseld door de opa van mijn man. Deze Bernard is al lang dood, maar zijn werk is er nog. Dat vind ik zo mooi aan ambacht. Het is tastbaar, concreet. Je kunt het gebruiken en ervan genieten.

Blogs