Volledig scherm
Het appartement is volledig weggevaagd door de explosie. © ANP

Bewoners flat Veendam krijgen binnen week andere huisvesting

De twintig bewoners van het verwoeste complex in Veendam die niet meer terug kunnen naar hun woning, worden binnen een week allemaal elders in de gemeente gehuisvest. Dat zegt een woordvoerster van woningcorporatie Acantus vandaag na overleg met de gedupeerden.

De corporatie ging vandaag met alle getroffenen van wie de woningen na de explosie van woensdag niet meer bewoonbaar zijn in gesprek. In totaal werden zestien appartementen door de knal verwoest. 

Dode

De 37-jarige bewoner van het appartement waar de ontploffing plaatsvond, kwam om het leven. Hij was psychiatrisch patiënt en veroorzaakte volgens woningcorporatie Acantus veel overlast. De corporatie was daarom op zoek naar een andere woonruimte voor hem. Door de enorme ravage kan de niet meer vaststellen of opzet in het spel is.

De corporatie kan met hulp van andere woningbouwverenigingen alle getroffenen vervangende woonruimte in de regio aanbieden. Naar verwachting is begin volgende week duidelijk wanneer iedereen kan verhuizen. Tot die tijd verblijven de meeste bewoners bij familie of vrienden, vijf huishoudens zijn in een hotel ondergebracht.

Een deel van het pand werd vrijdag verder ontmanteld. Het is nog te onveilig om het gehele complex te inspecteren, meldt de woningbouwcorporatie, waardoor bewoners ook nog niet terug kunnen om persoonlijke spullen veilig te stellen. Ook is nog niet te zeggen of een deel van het complex te behouden is.

  1. Ballonvaarder parkeert midden op de weg in Schijndel

    Ballonvaarder parkeert midden op de weg in Schijndel

    Een luchtballon landde maandagavond in Schijndel midden op de weg. De ballon probeerde in een weiland verderop te landen, maar op het laatste moment waaide het ding richting de weg. Ballonvaarder Frans van Hooft lukte het om de ballon zonder kleerscheuren op de weg neer te zetten. Hoewel tientallen mensen kwamen kijken naar het bijzondere schouwspel, is hij er zelf vrij nuchter onder. ,,Het was een gewone landing, alleen op een wat ongewone plaats.''