Volledig scherm
© Lars Smook

Borne in actie tegen wild parkeren bij NS-station

BORNE - Fietsen die op het NS-station buiten de stalling staan, worden donderdag verplaatst door de gemeente. De losse fietsen wekken ergernis omdat anderen er niet langs kunnen. Het verplaatsen geldt als waarschuwing. Een week later worden ze verwijderd.

Woensdag 23 november worden aan fietsen die niet in de stalling staan een briefje met waarschuwing vastgemaakt. Zit dit label er 24 uur later nog aan, dan worden ze bij Twente Milieu aan De Bieffel gestald. Eigenaren krijgen dertien weken de tijd hun fiets hier op te halen, na betaling van een boete. Fietsen die er daarna nog staan, gaan naar de kringloopwinkel.

  1. Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    BORNE - De suggestie om zelf een school op te richten is nog niet helemaal van de baan. Maar erg waarschijnlijk is het ook niet, gezien de velen haken en ogen die daarmee gepaard gaan. Als basisschool de Esch uiteindelijk toch sluit en opgaat in Integraal Kindcentrum (IKC) ’t Iemenschelf in Borne, zal de werkgroep tegen sluiting van De Esch het nakijken hebben. Tot die tijd blijven de verzamelde ouders in de werkgroep zich verzetten tegen sluiting.

Hengelo e.o.