Volledig scherm
© Malletband

Carine Huiskes en Coen Boomkamp gaan voor hoogste slagwerkniveau in Borns kulturhus

BORNE - Bij de muziekschool Borne leggen Coen Boomkamp en Carine Huiskes zondag en D-examen melodisch slagwerk af. Dat is het hoogst haalbare examen binnen HaFaBra (Harmonie, fanfare en Brassband).

Zij spelen elk vier stukken, twee solostukken, een duet met hun docent Marco Onstenk en elk een stuk in samenspel met de Malletband van muziekvereniging St. Gregorius uit Hertme, waar beiden al 15 jaar lid van zijn.

Bijzonder

Onstenk is dirigent van de Malletband en docent aan de muziekschool en geeft het tweetal al vanaf het begin les. Een D-examen is vrij bijzonder en twee leden van één band al helemaal. De meeste leerlingen stoppen na het behalen van hun B-diploma.
Het examen is openbaar en publiek is welkom om te luisteren in het Kulturhus aan de Marktstraat 23. Het examenoptreden begint om 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur.

  1. Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    BORNE - De suggestie om zelf een school op te richten is nog niet helemaal van de baan. Maar erg waarschijnlijk is het ook niet, gezien de velen haken en ogen die daarmee gepaard gaan. Als basisschool de Esch uiteindelijk toch sluit en opgaat in Integraal Kindcentrum (IKC) ’t Iemenschelf in Borne, zal de werkgroep tegen sluiting van De Esch het nakijken hebben. Tot die tijd blijven de verzamelde ouders in de werkgroep zich verzetten tegen sluiting.

Hengelo e.o.