Volledig scherm
© Frans Nikkels

Cavia's in Borns dierenparkje doodgebeten

BORNE - Bij het dierenpark De Bonte Koe in Borne zijn woensdag twee dode cavia's gevonden. "Heel zonde", noemt beheerder Herman Ellenbroek de vondst. De dieren zijn waarschijnlijk doodgebeten door een kater.

De beheerder kreeg woensdagmorgen een telefoontje van een bezoeker die de dode diertjes aantrof in het parkje, dat grenst aan ouderencentrum Het Dijkhuis en het Kulturhus. De cavia's hebben al schuilplek een boomstam tot hun beschikking. Er is er nu nog eentje over.

Een week geleden trof Ellenbroek een paar pasgeboren konijntjes aan die ook waren doodgebeten. Een omstander had gezien hoe "een rode kater" met een van de konijntjes in de bek rondliep. De beheerder is op zoek naar de eigenaar van de rode kat. "Een roofdier is het niet geweest want die nemen hun prooi meestal mee."

  1. Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    BORNE - De suggestie om zelf een school op te richten is nog niet helemaal van de baan. Maar erg waarschijnlijk is het ook niet, gezien de velen haken en ogen die daarmee gepaard gaan. Als basisschool de Esch uiteindelijk toch sluit en opgaat in Integraal Kindcentrum (IKC) ’t Iemenschelf in Borne, zal de werkgroep tegen sluiting van De Esch het nakijken hebben. Tot die tijd blijven de verzamelde ouders in de werkgroep zich verzetten tegen sluiting.

Hengelo e.o.