Deel Bolkshoek bij stadhuis Borne weer open voor verkeer

BORNE - Het eerste deel van De Bolkshoek in Borne is weer open voor verkeer. De herinrichting tussen Rheineplein en Albert Heijn is zover klaar dat er weer auto’s kunnen parkeren op het terrein bij het gemeentehuis.


De ruimtes buiten de parkeerplaatsen zijn bestemd voor zowel fietsers als voetgangers. Vakken waar nog wordt gewerkt zijn afgezet met hekken. Bij de ingang van de Nieuwe Kerkstraat is een parkeervak buiten gebruik, omdat het verkeer hier naar het terrein moet rijden. Tijdens de Melbuul’ndagen wordt De Bolkshoek zoveel mogelijk opengesteld. Als alles volgens planning verloopt, is in oktober alle werk klaar.

  1. Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    Ouders De Esch in Borne willen sfeer niet verpesten met acties

    BORNE - De suggestie om zelf een school op te richten is nog niet helemaal van de baan. Maar erg waarschijnlijk is het ook niet, gezien de velen haken en ogen die daarmee gepaard gaan. Als basisschool de Esch uiteindelijk toch sluit en opgaat in Integraal Kindcentrum (IKC) ’t Iemenschelf in Borne, zal de werkgroep tegen sluiting van De Esch het nakijken hebben. Tot die tijd blijven de verzamelde ouders in de werkgroep zich verzetten tegen sluiting.

Hengelo e.o.