Volledig scherm
© Christian van der Meij

Geldkistje geplunderd op kerkhof in Hertme

HERTME - Onbekenden hebben vrijdagavond of -nacht op de begraafplaats in Hertme een geldkistje opengebroken en leeggehaald.

Volgens de politie hebben de daders waarschijnlijk slechts enkele euro’s buitgemaakt. De diefstal werd zaterdagochtend ontdekt door vrijwilligers.

Vertrouwen

Bezoekers van de begraafplaats kunnen er, voor een euro per stuk, kaarsen kopen om bij een graf neer te zetten. Het geld dienen ze in het kistje te deponeren. Allemaal in goed vertrouwen.

Volgens koster Ben Kole van de Stephanuskerk is het al de tweede keer binnen een halfjaar dat het kistje is geplunderd. "Is toch erg, of niet dan!?" Volgens Kole zit er nooit veel geld in, omdat het kistje bijna dagelijks wordt geledigd door vrijwilligers van de begraafplaats.

  1. Bert Fransen nieuwe inspirator Big Band Eighty Nine

    Bert Fransen nieuwe inspirator Big Band Eighty Nine

    BORNE – De klik was er meteen en dat is te zien en te horen tijdens het voorjaarsconcert van Big Band Eighty-Nine. Het swingt de pan uit in het Kuluturhus . Na zes jaar met veel plezier onder leiding van Andrew Read te hebben gespeeld, begon Eighty Nine dit jaar aan een nieuwe episode met nieuwe inspiratie onder leiding van Bert Fransen. Voor de muzikaal leider betekent zijn nieuwe klus bij de Bornse Big Band eveneens een verfrissende bron van inspiratie.

Hengelo e.o.