Volledig scherm
De Franse politie patrouilleert de Champs-Elysées een dag na de schietpartij. © REUTERS

Extra troepen ingezet bij Franse verkiezingen

De aanslag op de Champs-Élysées in Parijs heeft Frankrijk doen besluiten extra militairen in te zetten voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende zondag. Behalve de al eerder opgetrommelde 50.000 politieagenten zet de Franse regering 7.000 extra militairen in, aldus premier Bernard Cazeneuve tegen de zender BFMTV.

,,We zullen niet toestaan dat het fundamentele democratische proces in ons land wordt belemmerd'', zei Cazeneuve. ,,We geven niet toe aan angst en intimidatie, want dan zouden we de vijand alleen maar in de kaart spelen.''

In een peiling van donderdagavond, die nog voor de aanslag werd gepubliceerd, ging de sociaal-liberale kandidaat Emmanuel Macron op kop met een score van 24 procent. Marine Le Pen van het nationaal-populistische Front National kwam in die peiling uit op 21,5 procent.

  1. Turkse politie slaat Gay Pride hardhandig uiteen

    Turkse politie slaat Gay Pride hardhandig uiteen

    De politie in Istanboel heeft de Gay Pride zondag hard uiteengeslagen. De Pride stond al tijden gepland, maar werd kort van te voren door de autoriteiten geannuleerd op grond van 'veiligheid voor bezoekers en toeristen'. Veel jonge Turken waren het daar niet mee eens, en gingen toch de straten op. De politie dreef de groep uiteen met rubber kogels en traangas. Op dezelfde Pride werd een Nederlandse cameraman gearresteerd toen hij beelden wilde maken van de acties van de politie.