article
1.6393929
Negen miljard monden moeten in 2050 worden gevoed. Is er wel voldoende? En wat gaat u eten?
Krantenlezers mogen meedenken over diner van de toekomst
Negen miljard monden moeten in 2050 worden gevoed. Is er wel voldoende? En wat gaat u eten?
http://www.tubantia.nl/doe-mee/krantenlezers-mogen-meedenken-over-diner-van-de-toekomst-1.6393929
2016-09-15T09:59:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6394047.1479761760!image/image-6394047.JPG
Doe Mee
Home / Doe Mee / Krantenlezers mogen meedenken over diner van de toekomst

Krantenlezers mogen meedenken over diner van de toekomst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto: Emiel Muijderman
  Negen miljard monden moeten in 2050 worden gevoed. Is er wel voldoende? En wat gaat u eten?

  Sprinkhanen op een bedje van zeewier, kweekvlees uit een laboratorium of een slimme voedingspil?

  U mag als lezer van De Twentsche Courant Tubantia meedenken over het diner van de toekomst en aangeven wat er in 2050 op uw bord ligt. De meest originele inzendingen worden beloond met een uitnodiging voor het Dinner of the Future.

  Dinner of the Future
  De Universiteit Twente houdt van 27 september tot en met 1 oktober 2016 de Twente Science Week, die in het teken van Safe & Secure staat. Een van de onderdelen van de wetenschapsweek is het Dinner of the Future, dat vrijdag 30 september vanaf 19.00 uur wordt gehouden bij eetcafé Sam Sam, aan de Oude Markt in Enschede. De ontwikkelingen rond voedselveiligheid staan daarbij centraal.

  Toekomstige voedselproductie
  Wetenschappers van de geofaculteit ITC van de Universiteit Twente en de koks van Sam Sam nemen gasten mee in verleden, heden en toekomst van onze voedselproductie. Ze vertellen over nieuwe trends en toveren een menu van de toekomst op tafel. „Een culinair feest dat je gedachten en smaakpapillen zal prikkelen”, zegt Laurens van der Velde van de Universiteit Twente.

  Insecten
  In 2050 zal de wereldbevolking naar schatting uit negen miljard mensen bestaan. Is er dan voor iedereen nog wel voldoende te eten, en wat zijn de gevolgen van de ingrijpende klimaatverandering voor onze voedselproductie? „De technologische ontwikkelingen gaan snel en openen nieuwe deuren”, zegt Van der Velde. „Maar willen we eigenlijk wel insecten eten om te voldoen aan onze dagelijkse behoefte aan eiwitten? En hoe staan we tegenover kweekvlees uit het laboratorium?”

  De Twentsche Courant Tubantia is benieuwd naar uw ideeën. Geef aan hoe uw driegangendiner van de toekomst eruitziet. Denk daarbij niet alleen aan uzelf maar ook aan andere monden die gevoed moeten worden. Stuur geen recepten in, maar geef kort en bondig aan wat er in 2050 op ons bord ligt en waarom u tot deze keuze komt.

  De drie meest originele inzenders krijgen een uitnodiging (twee personen) voor het Dinner of the Future, op vrijdag 30 september (19.00 uur) bij Sam Sam. Stuur uw suggestie vóór 26 september (met naam, adres en telefoonnummer) naar lezersinteractie@tctubantia.nl.

  Meer informatie over de Twente Science Week kunt u vinden op utwente.nl/twentescienceweek.