article
1.6333853
ENSCHEDE - Heidi en Peter. Bij de befaamde oktoberfeesten in Duitsland lopen ze met soms wel acht literpullen bier van tap naar tafel. Gestoken in typisch Zuidduitse kledij zorgen ze er voor dat de bezoekers aan de lange tafels snel en correct hun drankjes krijgen en direct met bonnen kunnen afrekenen.
Wie wil als Heidi of Peter naar het Duits Oktoberfest in Enschede?
ENSCHEDE - Heidi en Peter. Bij de befaamde oktoberfeesten in Duitsland lopen ze met soms wel acht literpullen bier van tap naar tafel. Gestoken in typisch Zuidduitse kledij zorgen ze er voor dat de bezoekers aan de lange tafels snel en correct hun drankjes krijgen en direct met bonnen kunnen afrekenen.
http://www.tubantia.nl/doe-mee/wie-wil-als-heidi-of-peter-naar-het-duits-oktoberfest-in-enschede-1.6333853
2016-09-03T04:00:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6333871.1472822328!image/image-6333871.jpg
enschede,peter,heidi,oktoberfest
Doe Mee
Home / Doe Mee / Wie wil als Heidi of Peter naar het Duits Oktoberfest in Enschede?

Wie wil als Heidi of Peter naar het Duits Oktoberfest in Enschede?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  ENSCHEDE - Heidi en Peter. Bij de befaamde oktoberfeesten in Duitsland lopen ze met soms wel acht literpullen bier van tap naar tafel. Gestoken in typisch Zuidduitse kledij zorgen ze er voor dat de bezoekers aan de lange tafels snel en correct hun drankjes krijgen en direct met bonnen kunnen afrekenen.

  Bij het eerste Duitse Oktoberfest in de hal van Twente Expo op het Go Planet-park in Enschede (zaterdag 10 september) gaan tientallen Duitse meisjes en jongens als Heidi en Peter aan de slag. Ze vormen een belangrijke schakel in een programma dat bol staat van Duitse tradities, muziek en specialiteiten.

  Het Oktoberfest Twente is een gezamenlijk initiatief van het Hofbräuhaus Bremen, bierbrouwerij Grolsch en FC Twente, dat de evenementenhal exploiteert. Net als het wereldberoemde Oktoberfest in München speelt het Duitse volksfeest zich in september af.

  O'zapft is!
  Traditiegetrouw begint de avond met het aanslaan van het vat en de kreet ‘O'zapft is!’. Wethouder Patrick Welman van Enschede neemt het biervat van Hofbräu München voor rekening, meesterbrouwer Wim Vermeulen laat het gerstenat van Grolsch stromen. De Beierse band Bast Scho brengt Duitse schlagers en andere meezingers.

  Duitsland telt momenteel nog drie staatsbrouwerijen, waarvan Hofbräu er één is. Het bier (geen pils) wordt in 0,5 en 1-literglazen geserveerd. Wie liever Grolsch drinkt krijgt een pul van 0,5 liter op tafel. In het Hofbräu Stüberl kunnen de bezoekers geroosterd speenvarken, schnitzels en brat- of curryworst bestellen.

  Twente Expo in Beierse stijl
  Vijf grote trucs voeren volgende week tafels, stoelen en decormateriaal aan, om Twente Expo geheel naar Beierse stijl in te richten. Volgens organisator Christian Gleis (Gronau) zullen de Nederlanders beslist onder de indruk raken van de rondborstige serveersters. ‘Een goede Heidi is mooi, vrolijk, snel en sterk. Acht liter bier omarmen en uitserveren is bepaald geen kleinigheid.’ Bezoekers zijn welkom vanaf 17.30 uur, het programma duurt tot 01.00 uur, met een dj die tot 02.00 uur muziek draait.

  Tubantia biedt lezers de mogelijkheid om het Oktoberfest in Enschede als eregast mee te maken. We zijn op zoek naar de ideale Twentse Heidi en Peter. Hoe zie jij er uit in een dirndl of lederhose?

  Deel je foto
  Je doet mee door een foto van jezelf in stijl met ons te delen. Je kunt als koppel, maar ook individueel deelnemen en een kans maken op de hoofdprijs.

  Inzenden kan tot en met dinsdag 6 september. De leukste Heidi en Peter mogen elk met vier personen als vip gratis naar het Oktoberfest (eten en drinken inbegrepen).

  Meedoen kan op een makkelijke en uitdagende manier:

  • Vindt u het leuk om een foto van uzelf te delen in klederdracht? Maak die foto dan en deel hem met ons via het onderstaande invulformulier.
  • Bent u handig met het monteren van foto's? Dan kunt u via deze link het photoshopbestand downloaden van Heidi en Peter. U kunt dan zelf uw gezicht in de afbeelding monteren en het resultaat wederom via onderstaande formulier met ons delen.

  Deel uw eigen Heidi of Peter foto!

  Stuur op deze plek uw foto in stijl in.