Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Sabahat Derya Un. © FB

Haaksbergenaren Björn en Derya vrijgelaten door Turkse politie

SILIFKE/HAAKSBERGEN - Björn en Derya Breukers, die in Turkije vastzaten zijn deze avond vrijgelaten door de Turkse politie. Nog altijd is niet bekend waar hun vriend Joey Hoffmann (21) is.

Met het stel uit Haaksbergen is eerder gezocht op de plek waar de verdwenen Joey voor het laatst gezien is. Ook de heuvels waar Björn zou zijn gevallen en de plek waar het duo een huis wilde bouwen in het Turkse Silifke werden doorzocht. 

Het koppel mag het land echter nog niet verlaten en moet zich elke week blijven melden bij de politie. Het onderzoek naar de vermiste Joey Hoffmann loopt nog altijd. Joey zou op de dag van zijn verdwijning ruzie gehad hebben met zijn reisgenoot Derya. 

Kamperen 

Björn, Derya en Joey had gekampeerd op de plek waar het echtpaar Breukers een huis wilde bouwen. Het drietal ging op zoek naar water en omdat Joey het te heet vond en naar huis wilde gingen ze uit elkaar, verklaarde Björn. Politiechef Ilker Cetinkaya verklaarde eerder al dat ,,98 procent van hun verhaal waar is." 

Desondanks noemde Cetinkaya de situatie ook 'absoluut verdacht'. Dat begon al met het feit dat Björn (34) begin juli met ernstige verwondingen in het ziekenhuis van Silifke werd opgenomen. ,,Dat was kort nadat zijn vriend Joey van de radar verdween", zegt Cetinkaya.

  1. Dagenlange klopjacht op Younes eindigt in de wijngaarden van Subirats
    RECONSTRUCTIE

    Dagenlange klopjacht op Younes eindigt in de wijngaarden van Subirats

    Vier dagen lang wist de 22-jarige Younes Abouyaaqoub uit handen van de gehele Spaanse politiemacht te blijven. De man was afgelopen donderdag hoogstwaarschijnlijk de enige bestuurder van de bestelwagen die meer dan honderd toeristen neermaaide op de Ramblas. Vandaag eindigde de klopjacht op hem na een tip van twee oplettende dorpelingen. Hierboven hebben wij in kaart gebracht hoe zijn vluchtroute in elkaar stak.