Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Reinier van Willigen wint Twentse persfotoprijs 2016

HENGELO - Reinier van Willigen (61) uit Glanerbrug heeft zondag de Persfotoprijs 2016 gewonnen. Zijn foto van rockzanger Udo Lindenberg, die optreedt voor zijn eigen standbeeld in Gronau, werd gekozen uit negentig foto’s van vijftien fotografen.

Hij kreeg de prijs uit handen van Martha Riemsma, juryvoorzitter en hoofdredacteur van deze krant. Van Willigen toonde zich buitengewoon verrast door de prijs, al was het niet zijn eerste prijs. Twintig jaar terug won hij de Zilveren Camera voor regionale persfotografie.

StARTion
De prijsuitreiking vormde de aftrap voor de expositie ‘Belicht’ in StARTion, een nieuwe tentoonstellingsruimte boven NS-station Hengelo. Een bijzonder initiatief want het is voor het eerst in 25 jaar, dat er weer werk van regionale persfotografen bij elkaar hangt.
Het idee voor de expositie komt uit de koker van fotograaf Christiaan van der Meij, die het samen met kunstenaar Pier van Dijk uitwerkte.

De foto’s hangen nog tot 8 januari in StARTion. Tot die tijd kunnen bezoekers hun stem uitbrengen. De fotograaf met de meeste stemmen, krijgt de publieksprijs.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.