Volledig scherm
© Robin Hilberink

Audio | Patiënten VGZ niet meer welkom bij ziekenhuis MST

ENSCHEDE - Patiënten die bij VGZ verzekerd zijn, kunnen de komende maanden niet terecht bij het MST. Het ziekenhuis heeft besloten dit jaar geen afspraken meer in te plannen met VGZ-patiënten, omdat de zorgverzekeraar te weinig zorg heeft ingekocht.

Volgens het MST geldt de extra wachttijd niet voor kinderen, zwangere vrouwen en patiënten die spoedeisende zorg nodig hebben. Patiënten van VGZ die al onder behandeling zijn bij het ziekenhuis en dus al een afspraak hebben staan, kunnen gewoon bij het MST terecht.


Onderhandelingen

Het MST heeft de zorgverzekeraar al in augustus geïnformeerd over het dreigende budgettekort. Daarna is er enkele weken onderhandeld, maar dat heeft niet tot een oplossing geleid. MST zegt dat het nu gedwongen is zuinig om te gaan met de rest van het geld. Het ziekenhuis is bang dat VGZ anders gemaakte kosten niet terugbetaalt.

Problemen

Volgens het ziekenhuis zijn er elk jaar problemen met VGZ. VGZ kan het probleem oplossen door voor dit jaar alsnog extra zorg in te kopen. Onder VGZ vallen ook de zorgverzekeringen van IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, Zekur, Promovendum en Zorgzaam.


Enschede FM sprak met MST-woordvoerder Lars Wormgoor. Beluister het gesprek hieronder.


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Enschede e.o.

poll

Straten in Enschede afvalvrij: gemeentezaak of burgerplicht?

Straten in Enschede afvalvrij: gemeentezaak of burgerplicht?

  • Gemeentezaak! Ze maken het de burgers te moeilijk met diftar (34%)
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het scheiden en weggooien van afval (14%)
  • Het is zowel een verantwoordelijkheid van gemeente als burgers (52%)
2815 stemmen