article
1.6463947
Hij speelde van 2008 tot 2013 vierenhalf seizoen voor Heracles Almelo. Hij kwam tot meer dan 160 wedstrijden in het zwart-witte shirt en tekende voor 44 doelpunten: Willie Overtoom.
Blog | Is er in Huize Heracles nog plaats voor Stille Willie?
Hij speelde van 2008 tot 2013 vierenhalf seizoen voor Heracles Almelo. Hij kwam tot meer dan 160 wedstrijden in het zwart-witte shirt en tekende voor 44 doelpunten: Willie Overtoom.
http://www.tubantia.nl/extra/blogs/henk-van-schuppen/blog-is-er-in-huize-heracles-nog-plaats-voor-stille-willie-1.6463947
2016-09-29T11:51:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6393663.1473929214!image/image-6393663.jpg
Henk van Schuppen
Home / Extra / Blogs / Henk van Schuppen / Blog | Is er in Huize Heracles nog plaats voor Stille Willie?

Blog | Is er in Huize Heracles nog plaats voor Stille Willie?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Hij speelde van 2008 tot 2013 vierenhalf seizoen voor Heracles Almelo. Hij kwam tot meer dan 160 wedstrijden in het zwart-witte shirt en tekende voor 44 doelpunten: Willie Overtoom.

  Hij was in de groeijaren van Heracles in de eredivisie het pareltje van de club. Een voorbeeldprof, wars van arrogantie. Een spelbepalende middenvelder waar alles om draaide. Een teamspeler, man van goals en assists en de bepalende scharnier in het positiespel dat in de mooie jaren onder leiding van Gert-Jan Verbeek en Peter Bosz in Almelo werd gespeeld. De seizoenen waarin het kleine Heracles als zesde en achtste eindigde in de eredivisie. De jaren waarin de club al kennismaakte met de play-offs.

  Mislukt
  Het leek er toch op dat Overtoom na zijn Heracles-periode een aardige carrière tegemoet zou gaan. De middenvelder was international voor Kameroen, een mooie voetbaltoekomst leek hem tegemoet te lachen. Maar dat liep anders. Hij ging als 26-jarige speler in de winterstop van 2012/1213 naar AZ maar kwam er in anderhalf jaar tijd in Alkmaar niet aan te pas onder de coaches Gert-Jan Verbeek, Dick Advocaat en Marco van Basten. Overtoom mislukte ook bij Zulte Waregem en El Shamal in Qatar en was tussendoor werkloos. Vandaag de dag zit Overtoom, 30 jaar nog maar, ook zonder club.

  Bas Dost
  Het kan raar gaan in een voetballeven. In mei 2011 maakte ik een dubbel-interview met Willie Overtoom en Bas Dost, destijds twee groeibriljanten van Heracles die streden in de play-offs om Europees voetbal. Dost legde in Almelo zijn basis voor een prachtige carrière, die hem via Heerenveen en Vfl Wolfsburg nu bij Sporting Lissabon heeft gebracht. Daar schiet de lange spits de ballen er lachend in. Zijn vroegere maatje Willie Overtoom zit thuis. Aan Voetbal International laat hij weten fit te zijn en te hopen snel weer aan de slag te gaan, het liefst in de eredivisie.

  Sollicitatie
  Want Overtoom is nog hongerig, meldt hij. ,,Misschien denken mensen dat ik een dure jongen ben, dat is echt niet zo. Ik wil gewoon weer lekker voetballen, geld speelt geen rol. Ik ben fit, train elke dag voor mezelf en het balgevoel heb ik zo terug als ik ergens een week of twee meetrain. Ik weet zeker dat ik iets kan toevoegen bij veel clubs uit de eredivisie”, luidt zijn open sollicitatie in VI.

  Jan Smit
  Zou Jan Smit het interview met Overtoom ook hebben gelezen. Stiekem hoopt Stille Willie natuurlijk op een terugkeer bij de club waar hij wel slaagde. En Willie weet dat ‘s lands grootste opvanghuis voor clubloze, solliciterende, beschadigde en op een zijspoor belande spelers in Almelo staat. Willie weet dat Heracles de club is die vaak oud-spelers terughaalt. Daar kunnen Mark-Jan Fledderis, Tim Breukers, Lerin Duarte, Samuel Armenteros en Daryl van Mieghem over meepraten.

  Sociaal hart
  Willie weet dat de spoeling op het middenveld van Heracles dun is. Ook Willie heeft de voorzitter van Heracles horen zeggen dat ,,Lerin Duarte het voetballen toch niet verleerd kan zijn”. Dat geldt toch ook voor hem. Willie weet dat Heracles een sociaal hart heeft en zelfs energie blijft steken in een al jaren tot mislukken gedoemd projekt dat Dario Vujicevic heet. Willie weet dat hij gratis is, geen hoog salaris zal vragen en geen capsones heeft. Dat profiel moet Jan Smit toch aanspreken. Ik bepleit een spoedige terugkeer van Stille Willie in Huize Heracles.

  Henk van Schuppen