article
1.6217480
LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross heeft afgelopen weekeinde met 220.000 bezoekers getrokken. Daarmee was het festival voor het eerst volledig uitverkocht. De laatste dagkaarten gingen vrijdag grif van de hand.
Zwarte Cross zit met 220.000 bezoekers aan zijn maximale omvang
LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross heeft afgelopen weekeinde met 220.000 bezoekers getrokken. Daarmee was het festival voor het eerst volledig uitverkocht. De laatste dagkaarten gingen vrijdag grif van de hand.
http://www.tubantia.nl/extra/festivals/zwarte-cross-zit-met-220-000-bezoekers-aan-zijn-maximale-omvang-1.6217480
2016-07-24T17:52:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6216355.1469311880!image/image-6216355.JPG
Lichtenvoorde,Zwarte Cross,2016
Festivals
Home / Extra / Festivals / Zwarte Cross zit met 220.000 bezoekers aan zijn maximale omvang

Zwarte Cross zit met 220.000 bezoekers aan zijn maximale omvang

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een roze tank in de Roze Cross tijdens de Zwarte Cross 2016.
   Fotograaf
  LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross heeft  afgelopen weekeinde met 220.000 bezoekers getrokken. Daarmee was het festival voor het eerst volledig uitverkocht. De laatste dagkaarten gingen vrijdag grif van de hand.

  Plafond
  De Zwarte Cross was al het grootste festival van Nederland, maar zit nu toch aan zijn plafond, zegt woordvoerder Pieter Holkenborg op de laatste dag van de Cross. „We kunnen nog wel verder uitbreiden, maar het moet wel behapbaar blijven. Nu kun je nog op één dag het hele terrein aflopen. Dat willen we zo houden.”

  Het terrein van de Zwarte Cross is 140 hectare groot en telt 31 podia.

  Zonder wanklank
  Het festival verliep vrijwel zonder wanklank. Grootste tegenvaller was het niet doorgaan van de stunt. Stuntman Chuck Borden zou met een katapult over een grote podiumtent geschoten worden. Door het slechte weer was er echter te weinig getest, en bovendien waren er problemen ontstaan met de katapult.

  Prachtig weer
  Twee artiesten kwamen niet. Reggaezanger Kenny B werd ziek en de Britse band Circa Waves zat vast op de veerboot. Op een fikse regenbui op vrijdagochtend na was het het hele weekend prachtig weer. Vechtpartijen, ernstig gewonden, in beslag genomen drugs: het was er allemaal niet tijdens de Zwarte Cross. „Alles liep op rolletjes", aldus Holkenborg

  Pussy Riot
  Bijzonder deze twintigste editie was het bezoek van Nadya Tolokonnikova en Sasha Adler van het Russische activistencollectief Pussy Riot aan de Zwarte Cross. Enkele jaren geleden was er op de Cross een ‘Naked Run’ voor leden van Pussy Riot, waaronder Tolokonnikova, die in de gevangenis zaten.

  Roze tank
  Op zaterdag reden de twee mee in de cross op een roze tank uit 'Nichtenvoorde'. Op de tank stond aanvankelijk Poetin Go Homo. De naam van de Russische president werd op verzoek van de dames afgeplakt. „Inderdaad, voor het eerst censuur op de Zwarte Cross”, zegt Holkenborg. „Maar ik snap het wel. Voor ons is zoiets een leuke grap, maar zij kunnen er echt problemen mee krijgen in Rusland. En dat is wel het laatste wat wij willen.”