Volledig scherm
© GinoPress

2 huizen getroffen door blikseminslag in Sint Isidorushoeve

SINT ISIDORUSHOEVE - Bij twee huizen in Sint Isidorushoeve is vrijdagochtend de bliksem ingeslagen.

De brandweer rukte vrijdagochtend uit na een melding van een harde knal in het dorp. Het bleek om blikseminslag te gaan. Een huis aan de Goorsestraat is geraakt, en een woning aan de Hazemolenweg.

Waterschade
Aan de Goorsestraat signaleerde de brandweer rookontwikkeling op de zolder van het huis, maar geen brand. Aan de Hazemolenweg was er tevens geen sprake van brand. Wel werd er waterschade opgemerkt.

Niet thuis
De waterschade is waarschijnlijk veroorzaakt, doordat de bliksem een waterleiding heeft geraakt. De zaak is verder overgelaten aan brandschade stichting Salvage. De bewoners van beide huizen waren niet thuis.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.