Volledig scherm
© Thinkstock

8 winkeldieven betrapt in winkel in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Acht winkeldieven zijn in de maand juli betrapt bij dezelfde winkel in Haaksbergen. Volgens de lokale politie opvallend omdat het aantal meldingen van winkeldiefstal in het dorp normaal laag is.

Politie Haaksbergen meldt op haar Facebookpagina dat de winkel doelwit was van dieven omdat het gerucht ging dat de pakkans in de winkel erg laag zou zijn. Van de acht betrapte dieven, waren zes vaste klanten. Hun buit bestond uit onder andere sherry, port een kaas. De winkelier, die niet met naam genoemd wil worden, verscherpt het toezicht in zijn zaak.

De dieven hebben een winkelverbod van een jaar gekregen. De zaak wordt verder afgehandeld door politie en justitie.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.