Familie Leussink
Volledig scherm
Familie Leussink © Reinier van Willigen

Boek vat historie Haaksbergse familie Leussink samen

HAAKSBERGEN - Het ruim 220 pagina’s tellende familiedocument ‘5 Generaties Leussink in Haaksbergen’ is zondag gepresenteerd. Albert Leussink (80) heeft er zes jaar aan gewerkt.

,,Een neef vond al jaren dat er een boek moest komen over de familie. Uiteindelijk ben ik er aan begonnen, heb het duizend keer overgedaan en in maart van dit jaar is het afgerond, ” vertelt Albert Leussink. Zondag werd het werk van Albert aan de familieleden overhandigd tijdens de derde familiereünie sinds 1995.

Enclave
In het boek worden uiteraard de jaren van het familiebedrijf aan de Spoorstraat beschreven. Je had bakker Leussink, de kruidenierswinkel van Leussink en de maalderij. Allemaal aan de Spoorstraat. Albert: ,,Het was een kleine enclave in Haaksbergen en als kinderen hebben we goede herinneringen aan die tijd.”

Ruim 100 familieleden bezochten de bijeenkomst deze zondagmiddag in de tuin van ‘t Hagen.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.