Volledig scherm
© L&O Architecten

Brief van HOV over Marktplan: ‘Haaksbergen heeft geen tijd meer voor geduld’

HAAKSBERGEN - Léon Leeters, voorzitter van de Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV), uit in een brief in De Twentsche Courant Tubantia van woensdag zijn ongenoegen over het Marktplan.

De invulling van het ooit zo prestigieuze Marktplan is al meer dan twintig jaar punt van discussie in Haaksbergen. Volgens Leeters hoort de vereniging al jaren dat er ‘binnenkort’ beslissingen worden genomen en dat de ondernemers geduld moeten hebben. “Nu wordt zonder enige vooraankondiging, plotseling een geheel andere weg ingeslagen. Wij begrijpen dit niet en het is naar onze overtuiging niet alleen een onzekere en risicovolle weg, maar ook een zeer onwenselijke weg,” laat Leeters in zijn brief weten.

'Geen tijd voor geduld'
De briefschrijver meldt ook dat HOV zich al lange tijd zorgen maakt over de toestand in Haaksbergen. “Haaksbergen heeft geen tijd meer voor geduld. Er moet nu snel worden gedaan waaraan Haaksbergen al vele jaren dringend behoefte heeft. Dat is de ontwikkeling van de markt zoals beschreven in bijvoorbeeld de haalbaarheidsstudie De Markt Centraal 2011, het Beeldkwaliteitsplan 2012 en de Structuurvisie 2030.”

Leeters roept de gemeente op ‘nu eindelijk’ knopen door te hakken.

Lees hieronder de volledige brief.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.