Volledig scherm
© Sem van der Wal Fotografie

Busje met 4 inzittenden en zwaarbeladen aanhanger belandt in sloot in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op zaterdagmiddag is een busje met vier passagiers en zwaarbeladen aanhanger de sloot ingereden op de kruising van de N18 en de Morsinkhofweg richting Rekken.

Het ongeval gebeurde op bij de kruising op de N18 vlak voor de kruising met de Morsinkhofweg. De bestuurder verloor de macht over het stuur, reed de sloot in en kwam tot stilstand in een weiland waar twee paarden stonden. In de aanhanger bleek een te groot aantal stenen te zitten. Een deel van de stenen is in de sloot gevallen.

De inzittenden zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel, zij zijn niet gewond geraakt. Ook de paarden bleven ongedeerd.

Overlast
De aanhanger was zo zwaar dat er een telescoopkraan moest komen om de boel uit de sloot te trekken. Voor de losse stenen is een kiepwagen gekomen. De eerste rijstrook van de N18 werd afgesloten vanwege de berging van de aanhanger, de politie regelde het verkeer.

Omstreeks 20:45 uur, ruim 4 uur na het ongeluk, was alles opgeruimd en kon de weg weer volledig open.

Volledig scherm
© Sem van der Wal Fotografie
Volledig scherm
© Sem van der Wal Fotografie
  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.